Basilikamarinerad Rostbiff
Marinerad rostbiff serverad med en underbart krämig risotto
Ingredients
Ingredienser
- 1 kg Rostbiff
- 2 tsk salt
- 1 tsk Grovmalen svartpeppar
Marinad
- 2 Krukor Fäsrk basilika, hackad
- 1 dl olivolja
- 2 krm salt
- 1 krm malen vitpeppar
- 1 msk vitvinsvinäger
- 2 msk kapris
- 2 st rödlök, finhackad
Italiensk risotto
- 2 st schalottenlökar, hackade
- 3 msk smör
- 6 dl Avorioris
- 1,2 liter kalvbuljong, varm
- 200 g rensad Karl Johan, i bitar
- 50 g parmesanost, grovt riven
- 250 g sockerärter, strimlade
- 2 st tomater, tärnade
- salt
- vitpeppar
Garnering
- Färska örter
- Parmesanost
Instructions
- Värm ugnen till 125º.
- Gnid in köttet med salt och peppar och lägg i en ugnssäker form. Stek med digitaltermometer i nedre delen av ugnen till innertemperatur 55º.
- Låt vila 15 minuter i folie och låt sedan kallna. Skär i tunna skivor.
- Blanda basilika och olja. Tillsätt salt, peppar och vinäger.
- Lägg upp skivorna på uppläggningsfat. Strö över kapris och rödlök och häll över marinaden. Täck med plastfilm och ställ kallt ca 2 timmar.
- Smält 1 msk smör i en kastrull. Fräs lök, tillsätt ris och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong, lite i sänder allt eftersom det kokar in. Rör regelbundet i riset. Sjud tills det har en krämig konsistens.
- Stek svamp i smör och blanda med ris, tillsätt parmesan, sockerärter och tomater. Krydda med salt och peppar.
Notes
Servera gärna med en god sallad.