OBS! Webbshoppen endast för utkörning - ej avhämtning!

Basilikamarinerad Rostbiff

Basilikamarinerad Rostbiff

Marinerad rostbiff serverad med en underbart krämig risotto
Course Middag
Servings 6 pers

Ingredients
  

Ingredienser

  • 1 kg Rostbiff
  • 2 tsk salt
  • 1 tsk Grovmalen svartpeppar

Marinad

  • 2 Krukor Fäsrk basilika, hackad
  • 1 dl olivolja
  • 2 krm salt
  • 1 krm malen vitpeppar
  • 1 msk vitvinsvinäger
  • 2 msk kapris
  • 2 st rödlök, finhackad

Italiensk risotto

  • 2 st schalottenlökar, hackade
  • 3 msk smör
  • 6 dl Avorioris
  • 1,2 liter kalvbuljong, varm
  • 200 g rensad Karl Johan, i bitar
  • 50 g parmesanost, grovt riven
  • 250 g sockerärter, strimlade
  • 2 st tomater, tärnade
  • salt
  • vitpeppar

Garnering

  • Färska örter
  • Parmesanost

Instructions
 

  • Värm ugnen till 125º.
  • Gnid in köttet med salt och peppar och lägg i en ugnssäker form. Stek med digitaltermometer i nedre delen av ugnen till innertemperatur 55º.
  • Låt vila 15 minuter i folie och låt sedan kallna. Skär i tunna skivor.
  • Blanda basilika och olja. Tillsätt salt, peppar och vinäger.
  • Lägg upp skivorna på uppläggningsfat. Strö över kapris och rödlök och häll över marinaden. Täck med plastfilm och ställ kallt ca 2 timmar.
  • Smält 1 msk smör i en kastrull. Fräs lök, tillsätt ris och fräs ytterligare någon minut. Slå på buljong, lite i sänder allt eftersom det kokar in. Rör regelbundet i riset. Sjud tills det har en krämig konsistens.
  • Stek svamp i smör och blanda med ris, tillsätt parmesan, sockerärter och tomater. Krydda med salt och peppar.

Notes

Servera gärna med en god sallad.